منتدى مرهف الاحساس للتصميم ... ملتقى المصممين المبدعين
الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Untitl13
منتدى مرهف الاحساس للتصميم ... ملتقى المصممين المبدعين
الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Untitl13
منتدى مرهف الاحساس للتصميم ... ملتقى المصممين المبدعين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


أهلا بكزائر لديك 21 مساهمة آخر زيارة لك
 
الرئيسيةبوابهأحدث الصورالتسجيلدخول
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة .. اهلا وسهلا بكم معنا في موقع مرهف الاحساس للتصميم والدعم الفني اسعدتنا زيارتكم وان شاء الله دائماًم ما تقطعوننا .. دمتم بكل خير وبالتوفيق للكل..
الصفحة الرئيسية المجلة لوحة التحكم الرسائل البحث   قائمة الاعضاء اتصل بنا  مركز رفع الصور  خروج

اهلا وسهلا بك ياضيفنا العزيز

عزيزي آلزآئر

لـَاننآ نعشق آلتميز و آلمميزين يشرفنآ آنضمآمك معنآ في منتدى مرهفـ الاحساس للتصميم

وحينمآ تقرر آن تبدآ مع منتدى مرهفـ الاحساس للتصميم  ينبغي عليك آن تبدآ كبيرآ .. فآلكل كبيرُُ هنآ . وحينمآ تقرر آن تبدآ في آلكتآبه في  منتدى مرهفـ الاحساس للتصميم ..

فتذكر آن منتدى مرهفـ الاحساس للتصميم يريدك مختلفآ .. تفكيرآ .. وثقآفةً .. وتذوقآ .. فآلجميع هنآ مختلفون ..

نحن ( نهذب ) آلمكآن ، حتى (  نرسم  ) آلزمآن !!

||

 لكي تستطيع آن تتحفنآ  [ بمشآركآتك وموآضيعـك معنآ ].. آثبت توآجدك و كن من آلمميزين..

بالضغط هنا 


 

 الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
همس المشاعر
وصل للابداع
وصل للابداع
همس المشاعر


أحترام القوانين : الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Full1010
انثى
عضـِـوْيُتـً?• : 52
مشآرڪآتي• : 356
مْـوَـآضْـيَـع?• : 173
بُـلاآآدٍيـ?• : الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Sa10

الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Empty
مُساهمةموضوع: الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )    الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  I_icon_minitime27/11/2011, 2:46 am

لطريقه دى يا فتوكاتى واخداها من كتاب أجنبى

الطريقه إسمها (( OLD FASHIONED APPLE PIE )) هى الطريقه التقليديه القديمه للأمريكان فى عمل فطيرة التفاح ...هم فى الأمريكتين بيسموها (فطيرة جدتى )


لا تحتوى على بيكنج باودر خالص..و لا فانيليا ... و العجين فيها خل

محدش يستغرب بقى ..مليش دعوه .... هى دى طريقة الأمريكان زمان ...أنا بأعملها و بتطلع جنان ..جنان


أنا علًمتها لأخت زوجى لما زوجها ذاقها عندى و إتجنن عليها ... روحت لها مخصوص و علمتها لها .. و حماتى دايما بتنتظر نصيبها لما بأعملها و بتقول لى دى أحلى فطيلرة تفاح كلتها فى حياتى .. ما شاء الله و الحمد لله

..و أنا مش حأبخل عليكم بالطريقه

المقادير :

(ربع كوب ماء + بيضه + ملعقه كبيره خل )
2 كوب دقيق
نصف ملعقه صغيره ملح
( ربع كوب زيت + ربع كوب سمن )

للحشو :

5 أو 6 تفاحات مقطعين شرائح رفيعه
2 كوب سكرعادى
2 ملعقه كبيره زبد
3 ملاعق كبيره قرفه ( كمية القرفه حسب الرغبه )


الطريقه :


1- إخلطى (( ربع كوب ماء + ملعقه كبيره خل + بيضه )) و إضربيهم خفيف بالشوكه


2- فى إناء العجن ضعى الدقيق و الملح و قلبيهم جيدا ثم ضعى خليط ( الزيت مع السمن ) و إفركيه مع الدقيق بالأصابع لحد ما يختلطوا سويا جيدا جدا و يصبحوا مثل فتافيت الخبز


3- ضعى الخليط الأول ( البيضه و الخل و الماء ) على الدقيق و إعجنيهم ... حتلاقى عجينه ناعمه رائعه جدا و سهلة التشكيل .


4- إقسمى العجين نصفين ...نصف كبير و نصف أصغر ... النصف الكبير ده علشان الوجه و النصف الصغير علشان الطبقه السفليه للفطيره .



5- نفرد النصف الأول بالنشابه على شكل دائره و نرفعه بحرص و نضعه فى صينيه مدهونه


6- نضع ( التفاح المقطع و السكر و قطع الزبد و القرفه ) معا فى طبق غويط و نخلطهم جيدا





7- نضع الخليط ده على أول طبقة عجين





8- نفرد نصف العجين الآخر بالنشابه على شكل دائره كبيره شويه أكبر من قطر الصينيه لأنها حتغطى التفاح و نشيلها بحرص و نغطى بيها طبقة التفاح (( أنا بأطبق قرص العجين الى أربعه و أشيله بحرص و بعدين بأضعه على طبقة التفاح ثم أفرد اللى كنت مطبقاه علشان العجين لا يتقطع أثناء النقل ))


لحد ما تبقى دائره


نغطى بيها طبقة التفاح





9- نضغط العجين من الجوانب لإلصاقه فى الطبقه السفليه للفطيره
10- نخرم بالشوكه الطبقه الأخيره


11- توضع فى فرن حار شويه يعنى أكتر من المتوسط و بتقعد فى الفرن ساعه تقريبا و أحيانا أكتر شويه



12- أثناء السواء سوف تجدى السوائل فى الفطيره زادت و لونها فاتح ...إستنى عليها شويه هى فى الآخر بتتقل و لونها بيغمق و يبقى لوحده كده لون و قوام الكراميل كما هو واضح فى الصور



13- فى أثناء السواء قبل مرحلة النضج مباشرة ... أنا بآخد جزء من السائل ده و أغطى بيه وجهها و أرجعها تانى فى الفرن علشان لونها الخارجى يبقى جميل


14- تخرج و تترك لتهدأ تماما .. و لا تحاولى إنك تقطعيها و هى ساخنه حتى لا تتكسر الطبقه الخارجيه ..و كمان دى لسعتها وحشه أوى علشان الكراميل بيبقى سخن و سايح
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عمري ما تمنيت شي
المشرف العام للموقع
المشرف العام للموقع
عمري ما تمنيت شي


أحترام القوانين : الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Full1010
ذكر
عضـِـوْيُتـً?• : 65
مشآرڪآتي• : 8682
مْـوَـآضْـيَـع?• : 4377
بُـلاآآدٍيـ?• : الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Lb10

الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )    الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )  I_icon_minitime27/11/2011, 7:00 am

يسلمو ع الطرح الروعه

ويعطيك العافيه

لك التقدير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح.. (Apple Pie )
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» أم علي يا أم على .. ع الطريقه المصريه ....
» صينيه بطاطس بالفراخ ع الطريقه المصريه ...
» حصرياً فيلم الغموض والتشويق الرهيب Unknown 2011 مُترجم بجودة X246 - MKV + النسخه الأصليه
» فوائد التفاح الأخضر
» برنامج التفاح الاخضر ع mbc1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى مرهف الاحساس للتصميم ... ملتقى المصممين المبدعين :: °•.?.•°الاقسام الاجتماعيه°•.?.•° :: :.عـــالـــم النواعـــم:. :: عالم الطبخ والمأكولات الشهيه-
انتقل الى: